SERA İMALATI

SERA İMALATI

SERA İMALATI

Group Firmamızın ;

Sera konstrüksiyon üretimi ile anahtar teslimi sera konstrüksiyon sistemleri projelendirme ve taahhüt hizmetleri sunmaktadır.

Sera denildiği zaman genelde ülkemizde 4 tarafı kapalı yapı düşünülmektedir. Bilakis sera beslenecek ürüne göre yapılması gereken bir yapıdır.

Küresel Standartlara uygun üretim yöntemleri ile güvenilir sera’lar üretmektedir.

Teknolojinin ön planda oldugu seralarımızda, tüm işlemlerin otomatik sistem ile yapılması saglanmaktadr. Bunlardan bazılarına örnek olarak ;

-- Hava koşullarına göre; güneşli havalarda ısı perdesinin otomatik kapanması, aşırı rüzgarlı havalarda havalandırmaların otomatik kapanması,

-- Nemlendirme ve Sislemelerin yapılan ayarlara göre otomatik ilaçlama, sisleme veya nemlendirme yapması,

-- Ortam sıcaklık ve soğukluğunun otomaik ayarlanması; gibi teknoloji ile bütünleşmiş sera imalatlarımız ile tüm iş yükünü insandan full otomasyonlu sisteme aktarmasını gerçekleştirmekteyiz.

Modern sera sistemlerimiz, günümüz taleplerine uygun olarak dizayn edilmiştir. Seralarımız cam, polikarbon, polietilenli alternatiflerden oluşmaktadır. Çelik konstruksiyonlarımız, paslanmaya karşı uzun yıllar dayanıklı olabilmesi için sıcak daldırma galvanizli olup kaynak kullanmadan imal edilmektedir. Çatı örtüsü değişken hava koşullarına, ağır kar yüküne ve 120-130 km/saat rüzgar hızına dayanabilmesi için özel üretilmiştir. Havalandırma pencereleri tek ve çift (kelebek) şeklinde tasarlanmıstır. Ayrıca, müşteri talebine bağlı olarak yanlardan da havalandırma pencereleri yapılabilir. Seralarımız topraklı ve topraksız üretim projelerini, sulama otomasyonu ve iklim kontrol sistemlerinin bakım onarımını ve servisini içermektedir.

İklim kontrol sistemleri ile ürünleriniz verimli yetişmesini sağlamak amacıyla ısı ve nem kontrolu manuel, dijital veya otomatik olarak sağlamaktadır. Sıcak hava kşsullarında sera içerisinde ısı düzeyini düşürebilmek çok önemlidir. Bu işlem ısı kontrol sensörleri aracılıgıyla, sirkulasyon fanları, üst ve yan havalandırmalar, Fan Cooling Ped’ler ile sera içerisinde olan harareti düşürür, ısı ve nem oranını normal düzeyde tutar. Projeye bağlı olarak Basınçlı Sisleme Sistemi de kurulabilmektedir.

Firmamız tarafından uygulaması yapılan perde mekanizmaları, seralarda, sıcak yaz günlerinde sera içi ısı derecesinin normalin üstüne çikmasini ve soğuk kış aylarında ise normalin altına düşmesini engeller.

Ülkemizde maalesef sera denilince 4 tarafı kapalı bir yapı akla gelmektedir. Sera üretilecek ürüne göre yapılması gereken bir yapıdır. Üretilecek ürünün beklentileri iyi belirlenebilmeli ve sera buna göre yapılmalıdır. Modern sera imalatında devlet destekleri, avrupa hibeleri, kalkınma ajansı, ipart gibi hibe ve destek paketleri konusunda sera imalatı proje ve şartname hizmetleri sunmaktayız.

Sera yapım aşamasında 3d proje çalışması ile müşterilerini yeni ve kalite hizmet sunmaktadır.

BHK Groups Sera imalatında bağlantı ve ek parçaların tamamı kendi üretimi olan firmadır. Sera ile ilgili ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgi ve belgeler için 7/24 müşteri hizmetlerimize ulaşabilirsiniz.

Siz hayal edin biz güven içerisinde üretelim !

SERA KONUSUNDA ÖNEMLİ NOTLAR

Bir sera yaptırmadan önce yetiştirilmesi düşünülen ürün veya ürünlerin bir planlama doğrultusunda tespit edilmesi gerekmektedir.

                Çünkü; her serada her ürün yetişir kavramının yanlışlığını fark etmek gerekir. Her serada her ürün yetişebilir belki ama; yeterli verim asla alınamaz. Maalesef ülkemizde çoğu üretici verim analizi yapmadığından ötürü verim kaybından kaynaklı üstlendikleri zararın farkında değildir.

                Öncelikle olarak; yılın hangi mevsiminde hangi ürün üretmek düşünülüyor ise, bunun planlamasını yapmak gerekmektedir. Çünkü her bitkinin ihtiyaçları birbirinden farklıdır. Bu ihtiyaçların karşılanmaması veya fazla karşılanması, ürün kaybına ve düşük verimliliğe sebep verir.

                Bir serada asıl amaç; verimli ve rantabıl (sürdürülebilir) üretim yapabilmekdir. Bunun için üretim planlaması ve ürün ihtiyaçlarının tespiti gerekmektedir. Yapılacak olan seranın bulunduğu mevsimde ürün ihtiyaçlarına cevap verebilmesi gerekmektedir.

SERA KONUSUNDA ÖNEMLİ BAŞLIKLAR

 

1) Üretim Planlaması:

Yetiştirilmesi düşünülen ürünlerin planlanmasını kapsar. Hangi mevsimde hangi ürünlerin yetişeceği ve bu ürünlerin ihtiyaçları (Nem, Su, Güneş, Isı vb)

 

2) Yaptıracagınız Seranın Özellik ve Kalite Tespiti:

Öncelikle yapılacak olan seranın özellik ve kalitesini belirlemekteki püf nokta. Üretim planlaması ve ürün ihtiyaçlarının tespitidir. Sera kurulacak bölgenin iklim koşulları ürünün ihtiyaçlarına cevap verebilmesinde önemli bir faktör’dür. Zemin etüdünün yapılarak seranın kurulacağı bölgenin son 10 yıllık iklim verileri (Rüzgar,Kar,Sıcaklık,Yagmur gibi) bu bilgiler dogrultusunda statik ve mekanik hesaplamaları yapılarak seranın imalat çizimlerinin yapılması buna müteakiben bitki ihtiyacına cevap verebilmesi için gerekli olan özelliklerin tespiti (Nem,Su,Güneş geçirgenlikleri ve Isı gibi) tüm bu tespitler sonucunda gerekli projelerin çizilerek imalat ve montaj programlaması yapılmalıdır.

3) Dayanıklılık

Sera’nın yapılacağı bölgenin son 10 yıllık iklim koşulları alınarak. Statik hesaplaması yapılmalıdır. Statik hesaplama yapılırken son 10 yıldaki maximum kar, yağmur, rüzgar, erezyon gibi değerler baz alınmalıdır. Örnekleme yapacak olur isek, bölge’de 20n 9 yılda ortalama 15 cm kar yağmış olması ama 10 yıl önce 50 cm kar yağdığı düşünülür ise 50 cm kar yüküne göre statik hesaplamalarının yapılması gerekmektedir.

4) Özellik Tespiti

Yetiştirilicek ürünün ihtiyacına cevap verecek şekilde özellik belirlenmelidir. Şöyleki; kasım ayında üretilecek  ürünün % 70 nem ihtiyacı ve +22 derece sıcaklık ihtiyacı olduğunu varsayalım. Bu varsayımda bölgenin son 10 yıllık iklim verileri öğrenmeden nemlendirme cihazı ve ısıtma sistem tercihi yapılması çok yanlış bir seçim olacaktır. Maalesef ülkemizde bu tercihler hesplaması yapılmadan gelişi güzel, ben yaptım oldu mantalitesi ile yapılmaktadır. Bir örnekleme ile konuyu açıklamak gerekir ise; bölgenin aralık ayı son 9 yıllık verilerinde sıcaklığın +3 derece olduğu nem’in %12 oldugunu düşünelim. 10 yıl önceki verisinde sıcaklığın -8 derece nem’in + 5 oldugu verileri elimizde ise burada son 9 yıllık verilere göre ısıtma cihazı ve nemlendirme koymanın sonuçları şu olacaktır. Sıcaklığın -8 dereceye düşmesi mevcut ısıtma sisteminin kapasite yetersizliğine neden olacaktır. Dolayısıyla sera içersindeki ürünün ihtiyacı tam olarak karşılanmamış olacaktır. İhtiyacı tam olarak karşılanmayan bir ürün donma tehlikesi yani tam anlamıyla kayıpla sonuçlanabilir, en iyi koşullarda verim kaybı ile sonuçlanır. 

  • TEKLİF FORMU
  • Teklif İstemek İçin Tek Yapmanız Gereken İletişim Bilgilerinizi bırakmak ! teklif